Zemeds
 

Si no veus bé aquest missatge, fes CLIC AQUÍ

 
 
En el marc del projecte ZEMedS, el Departament d’Ensenyament, Funditec i Eurecat et conviden a la jornada:
 
 
 

Edificis de consum energètic gairebé nul
en el mediterrani.
Rehabilitació integral d'escoles.

 
 
 
  • El projecte ZEMedS (Promoting renovation of schools in Mediterranean climate up to Nearly Zero-Energy Buildings) és un projecte de comunicació i disseminació de tres anys de durada, cofinançat per la Comissió Europea dins del programa Intelligent Energy Europe (IEE). El projecte pretén promoure les accions necessàries perquè les escoles de les regions mediterrànies puguin ser rehabilitades, convertint-les en edificis de consum energètic quasi nul.
     

  • En el seminari podràs conèixer com abordar la rehabilitació integral d’escoles a partir d'experiències com el ZEMedS i casos reals com els del CEIP Sant Martí i l'Institut Pallejà.
     

  • S'abordaran estratègies de disseny, costos i finançament per al disseny i rehabilitació d'edificis de molt baix consum.

 
 
 
Programa definitiu
 
      DIMECRES 27 DE GENER

09:45 - 10:15h.

Acreditacions

   
10:15h. Eines per dissenyar edificis de molt baix consum
 
A càrrec de:

Joan Ramon Dacosta Díaz,
Arquitecte per l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona, Universitat Politècnica de Catalunya. Des de fa més de 25 anys treballa al Departament d'Ensenyament; en l'actualitat com a Responsable d'obres. Ha desenvolupat diversos projectes de centres docents i direccions d'obres.

Eva Crespo Sánchez,
Arquitecta per l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona (ETSAB), Universitat Politècnica de Catalunya. Treballa com a gestora i tècnica R+D de projectes d’eficiència energètica i medi-ambient a la Unitat de Sostenibilitat d’Eurecat. És també professora de l'ETSAB.

Exposaran:
- Fitxa d'avaluació energètica
- Solucions constructives
- Costos i finançament

 

10:45h.

Instal·lacions fotovoltàiques. Implicacions tècniques de l'RD d'autoconsum
 
A càrrec de:

Frederic Andreu Casademont,
Enginyer Químic pel Institut Químic de Sarrià (IQS) i post-grau en energies renovables per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Actualment és soci-fundador de SolarTradex.

 

11:15 h.

Cafè-networking
   
11:30h. Workshop A
 
Escola de treball: Escola Miguel Hernández. Badalona.

Moderadors: Jordi Pagès, Anna Manyes, Albert Salazar, Iban Ortega, Oriol Barber, Guillem Muñoz, Fabian López, Albert López, Joan Ramon Dacosta, Laia Cases i Eva Crespo.


Els temes que es tractaran a les taules rodones dels Workshops A i B estaran centrats en els àmbits llistats a continuació:

1. Reducció de la demanda energètica.Envolupants.
2. Instal•lacions d’alta eficiència energètica.
3. Incorporació d’energies renovables.
4. Gestió, control i intervenció de l'usuari en l'edifici.

Coneix la formació i la trajectòria professional dels moderadors del workshop.

 
12:30h. Conclusions i debat
   
13:00h. Cloenda de les ponències
   
16:00h. Visita al CEIP Sant Martí d'obra nova amb qualificació energètica A
 
      DIJOUS 28 DE GENER

09:45 - 10:15h.

Acreditacions

   
10:15-10:45h. La simulació com a eina de disseny energètic
 
A càrrec de:

Laia Cases Fàbregas,
Llicenciada en Ciències Físiques per la Universitat de Barcelona i Màster en Enginyeria en Energia en l’especialitat de Tèrmica a la Universitat Politècnica de Barcelona i la Universitat de Barcelona (2007). Des del 2012 és tècnica R+D de projectes d’eficiència energètica i medi-ambient a la Unitat de Sostenibilitat d’Eurecat.

Desenvolupament de 2 casos d’estudi a Catalunya amb avaluació de costos.
 
10:45-11:15h. Demostració Assaig d'estanqueïtat a l'aire in situ
 

A càrrec de:

Toni Gassó Trosses,
Soci fundador i Director Gerent de Blower Test, empresa dedicada als assajos d’estanqueïtat en edificis des del 2011. La seva activitat professional se centra en l’execució d’assajos, l’assessoria i formació als professionals i personal d’obra en tot el referent als assajos i els compliments Normatius.

   

11:15h.

Cafè-networking
   
11:30h. Workshop B
 
Escola de treball: Escola Santa Maria d’Avià. Avià.


Moderadors:

Jaume Avellaneda, Jordi Pagès, Anna Manyes, Joan Lluís Fumadó, Marta Sánchez, Oriol Barber, David Poveda, Óscar Sánchez, Sergi Pérez, Joan Ramon Dacosta, Laia Cases i Eva Crespo.

Coneix la formació i la trajectòria professional dels moderadors del workshop.
 
12:30h. Conclusions i debat
   
13:00h. Cloenda de les ponències
   
16:00h. Visita a Compact Hàbit per conèixer el procés d’execució d’un mòdul docent del projecte d’ampliació del Institut de Pallejà
 
Hi haurà a disposició dels assistents un autocar per anar a la seu de Compact hàbit (Cardona). Per tal de fer la reserva necessitem confirmació d’assistència a la visita i requeriment d’autocar. Les places són limitades.
 
Dades generals:

Quan?
27 i 28 de gener de 2016
De 09:45h a 13:00h


On?
Eurecat

Sala Innova de l'Edifici Imagina
Avda, Diagonal, 177, 9a planta
Barcelona

Com em puc inscriure?
Gratuïtament, aquí:
http://bit.ly/1ZvrgCt

Es preveu que els socis que han desenvolupat el projecte ZEMedS participin de manera transversal en totes les taules d'ambdós workshops.


Els assistents que hagin participat pel matí els dos dies al seminari podran demanar un certificat d'assistència.

Web del projecte:
www.zemeds.eu


 

 
   

EURECAT
Centre Tecnològic de Catalunya
Tel +34 93 238 14 00
rco@eurecat.org
www.eurecat.org

 

 
Eurecat és el principal Centre Tecnològic de Catalunya. Algunes dades: 450 professionals, + 160 projectes d'R+D d'alt valor estratègic, +1.000 empreses clients, 73 patents, 7 spin off 's.
 
 
Les seves dades de contacte formen part de la base de dades d’Eurecat amb la finalitat d'informar-lo de les activitats del Centre o d'altres que puguin ser del seu interès.

Així mateix, les seves dades podran ser cedides a les entitats patrones, promotores i/o patrocinadores de l’esdeveniment al qual s’hagi inscrit. Eurecat ha adoptat les mesures tècniques i organitzaves necessàries per evitar la seva alteració, pèrdua, tractament o accés no autoritzats, complint amb el que estableix el Reglament de Mesures de Seguretat. Podreu revocar el consentiment atorgat en qualsevol moment, així com exercitar els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició enviant un correu electrònic a: baixes@eurecat.org indicant “Baixa” a l’assumpte del correu.

Tot això en compliment del que disposa la Llei Orgànica 15/99 del 13 de Desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal , i del Reglament que la desenvolupa aprovat pel Reial Decret 1720/2007, de 21 de desembre.