Cambiar a idioma castellano 

EL REPTE DE LA SEGURETAT
A LES NOVES TECNOLOGIES

Barcelona Digital i el projecte Be Wiser et conviden a la sessió "El repte de la seguretat a les noves tecnologies".
 
Cada dia més, la tecnologia wireless juga un paper més gran a les nostres vides. Ja tots coneixem els grans beneficis d’una hiperconnectivitat mòbil: poder tenir l’oficina a qualsevol lloc mentre viatgem o som a casa, controlar i coordinar de forma intel·ligent els elements domòtics d’una casa intel·ligent, compartir continguts entre dispositius sense connectar físicament, etc.

Però, què hi ha dels riscos de seguretat i privacitat? A l’hora d’apostar per aquestes tecnologies en una llar o empresa hem d’incorporar aquests riscos en l’equació per gestionar-los i evitar-los correctament. En aquesta càpsula de coneixement, visitarem casos de risc típics, conseqüències reals de no gestionar aquests riscos, i consells per afrontar-los i gestionar-los eficaçment.

 

INSCRIU-T'HI!  
 

Dia: dimecres dia 17 de desembre
Hora:
de 15:30h a 18:00h
Lloc:
Sala Digital (Planta A) Barcelona Growth Centre
Adreça:
C/ Roc Boronat, 117.08018. Barcelona

 

ORDRE DEL DIA:
15:30 a 16:00h Acreditacions i coffee networking
   
16:00 a 16:15h Ponència:"BeWiser: els clústers com a ambaixadors de la seguretat
a Europa
"
 

Aquesta ponència centrarà el seu contingut en mostrar els resultats del primer any del projecte Be Wiser i debatre sobre els reptes de futur en l'adopció de mesures en seguretat en la utilització de xarxes wifi a Europa.

A càrrec de:

 
Sr. David Marí, Consultor Tecnològic a Barcelona Digital Centre Tecnològic    Sra. Gemma Batlle, Gerent del Clúster Digital a Barcelona Digital Centre Tecnològic  
16:15 a 16.30h Ponència:"R+D al Servei de la Seguretat: l'anticipació com a avantatge competitiu"
 

Des de centres de recerca i innovació avançats com BDigital fins a les universitats més punteres d'Europa, hi ha una comunitat molt activa d’investigadors i consultors professionals de seguretat que tracta d’anticipar-se als desafiaments de cada nova tecnologia, així com les necessitats del mercat en les que es traduirà tot això. En aquesta sessió veurem quins són els reptes de l’investigador de seguretat i com l'R+D al Servei de la seguretat es pot convertir en un avantatge competitiu.

A càrrec de:

 

Sr. Gonzalo Asensio, Responsable d'R+D+i Seguretat a Barcelona Digital Centre Tecnològic. 
Gonzalo Asensio compta amb més de 10 anys d’experiència en el món de la seguretat informàtica, i ha treballat com CISO a ING Direct en els últims 6 anys.
Autor del llibre "Seguretat a Internet", prologat per José Barberà (Assessor del Secretari d'Estat de Telecomunicació i per a la Societat de la informació).
Focalitzat en definir, implementar i mesurar l’estratègia de Seguretat de la Informació alineada amb els requisits de Negoci, actualment treballa com a Responsable d'R+D+i Seguretat a BDigital, on s’ocupa de la direcció de l’equip de Seguretat, Cybercrime i Investigació, creació d’un roadmap basat en el procés d’ideació i de donar cos i forma a les necessitats detectades, idees i tendències del mercat.

 
16:30 a 17.15h Ponència:"Riscos de la tecnologia wireless a empreses i llars"
 

Després de la mirada al passat i al futur de les tecnologies mòbils amb el projecte BeWiser, una mirada al present i a la xocant però certa realitat quotidiana.

En aquesta sessió veurem com de terriblement senzill pot arribar a ser l’espionatge i el robatori de dades mitjançant tecnologies Wireless, Alister ens presentarà un petit però potent artefacte que, sota el simpàtic i aparentment inofensiu nom d’una deliciosa fruita, és en realitat un poderós dispositiu capaç de proporcionar un gran poder d’espionatge i robatori de dades tant al servei del bé com al servei de la ciberdelinqüència.

A càrrec de:

 

Sr. Alister Amo, Consultor de seguretat a Barcelona Digital Centre Tecnològic. 
Alister Amo és consultor de seguretat i privacitat de la informació, i defensa de marques i persones front amenaces de seguretat i reputació digital. Ha col·laborat activament des de nen en el desenvolupament de les eines de hacking ètic i pentesting com la famosa distribució Linux Wifislax, gestionant crisis de reputació i robatoris de dades de personatges amb exposició mediàtica i organitzacions. També ha prestat els seus serveis com a investigador digital en recerques privades que van permetre treure a la llum les primeres proves sòlides de delicte de delinqüents de la trama Púnica, entre d'altres.

 
17:15 a 18:00h Debat obert amb el públic i coffee networking
   
Coneixes el programa BDigital Events? www.bdigitalevents.com

Les seves dades de contacte formen part de la base de dades de la Barcelona Digital amb la finalitat d'informar-lo de les activitats del Centre o d'altres que puguin ser del seu interès. Així mateix, les seves dades podran ser cedides a les entitats patrones, promotores i/o patrocinadores de l'esdeveniment al qual s'hagi inscrit. De conformitat amb allò disposat a la LO15/1999, conserva en tot moment la possibilitat d'exercir els drets d'accés, rectificació i anul·lació si no vol rebre informació dels actes organitzats per la Barcelona Digital. Enviï'ns un correu electrònic amb l'assumpte "sol·licitud de baixa" o "modificació dades"; a baixes@bdigital.org. També pot contactar amb Barcelona Digital trucant al telèfon +34 93 553 45 40.